pondelok, 4. júna 2007

Jeden fotoserver

Minule som tak premýšľal nad jedným serverom. Som tam už viac ako dva roky. Kam sa uberá je mi v podstate jedno, čo už asi hovorí samo o sebe, ja tam dávam fotografie pre radosť a to je pre mňa podstatné. Ale chcel som najmä o niečom inom. Tak trochu o ľuďoch na tom serveri. Sám som si ich podelil do skupín. A to je to, čo som chcel. Čiže také malé členenie a kto chce si svoje miesto nájde a ten kto nechce, určite do niektorej tej skupinky padne. Prípadne ak niekto nájde inú skupinu rád sa pousmejem s ním ;o)

1 – METAČI – sú to tí, čo na všetko vravia, že je super výnimočná fotografia a očakávajú že im to isté budú vravieť iný
2 – SR.Á.ČI – to sú tí, ktorí majú radosť najmä z toho ak niekomu čo najviac škodia, takých je tu len zopár ale vždy sa nájdu a dokážu človeku trochu znepríjemniť deň
3 – DOBROMILI – ľudia ktorý hodnotia len fotografie ktoré sa im „páčia“ a tým si zachovávajú pre okolie svoje postavenie dobráka
4 – STREDNÍCI – títo pridávajú svoje hodnotenia pocitovo, keďže nemajú vzdelanie, vnímajú fotografie ako pekné a škaredé a podľa toho pridávajú body (myslím že sem patrí veľké nožstvo hodnotiacich)
5 – CHYBNÍCI – na tejto skupine sa najviac bavím, sú to tí čo nikdy nevnímajú to, čo je na fotografii pekné, ale hľadajú len chyby a z akéhokoľvek nedostatku majú obrovskú radosť že naň poukázali ako prví, v domnení, že to autorovi pomôže, o ich fotografovaní často nemáme ani predstavu, lebo zásadne svoje snímky nezverejňujú alebo po krátkom čase hneď mažú.
6 – MUDRLANTI – a týchto je tu najviac, snažia sa radiť i keď sami fotia úplne rovnako ako tí ktorým chyby vytýkajú, ich najobľúbenejšie slová sú: výcvak, PDR, LDR, PHR, LHR, nudné, kompo na stred, presaturované a gýč ...;o)
7 – ODBORNÍCI – nuž takýchto ľudí je tu naopak veľmi málo a hádam by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky a to je najväčší problém tohto SERVERA – týchto by tu mohlo byť viac aby aspoň jeden komentár zo sto bol hodnotný a pomohol v ďalšom zlepšovaní.

Označenia: